De B52 cocktail dankt zijn naam waarschijnlijk aan de beroemde B52 bommenwerper, daarnaast is het natuurlijk een cocktail waarvan het recept niet op deze site met cocktail recepten mag ontbreken! Als je deze cocktail goed klaarmaakt is je eindresultaat een prachtig drankje met drie kleuren, mooi van elkaar gescheiden. Voorzichtigheid is wel geboden, zorg ervoor dat je de drankjes heel voorzichtig inschenkt!
Ingrediënten voor de B52 cocktail

  • Kahlua
  • Baileys
  • Grand Marnier

Bereiding van dit cocktail recept
Zoals je al kon lezen in de inleiding is het lastig om de laagjes voor een B52 cocktail goed van elkaar gescheiden te houden. Om dit effect toch te bereiken heb je een theelepeltje nodig waarover je laatste twee laagjes in het glas schenkt.
Neem allereerst een sherry glas of shooter glas. Schenk hierin een borrelglas Kahlua. Schenk nu over de achterkant van het theelepeltje de tweede laag van de cocktail, deze laag bestaat uit een borrelglaasje Baileys.
Doe uiteindelijk hetzelfde met de Grand Marnier: schenk over de achterkant van het theelepeltje heel voorzichtig een borrelglas Grand Marnier! Als het goed is heb je nu een prachtige B52 cocktail, proost!


2 reacties

Gerlinde cleven · september 2, 2010 op 8:37 pm

ben net in Praag geweest en daar dronk men B52 met Absinth en niet met Grand Marnier.

Peter · maart 12, 2011 op 11:37 am

2 lekkere varianten in Port Elizabeth (Zuid-Afrika) gedronken
1.) met Tia Maria i.p.v. Grand Marier – deze was genaamd ‘Springbokkie’
2.) met Amarula i.p.v. Baileys – deze was genaamd – ‘diepbommie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *