De Caipiroska cocktail is een relatief nieuwe cocktail die zijn oorsprong vindt in Zuid Amerikaanse landen. De Caipiroska cocktail met vodka is daar populair geworden vanwege het groeiende aanbod van verschillende soorten van die sterke drank. De Caipiroska cocktail is erg simpel om te maken, maar toch heerlijk fris en verfrissend.

Cocktail ingrediënten

  • limoen
  • vodka
  • ijsklontjes
  • suiker

Deze cocktail maken

Deze cocktail drinkt het lekkerst uit een hoog glas. Pak daarom net zoveel hoge glazen als dat je cocktails wilt. Doe in elk glas 2 theelepels witte suiker. Meer of minder suiker naar smaak natuurlijk. Doe vervolgens in elk glas een halve in stukjes gesneden limoen. Stamp nu de limoen en suiker goed dooreen en schenk daarna een flinke scheut vodka in het glas. Voeg de vodka ook weer naar smaak toe.

Vul vervolgens het glas met fijngeslagen ijsklontjes tot net onder de rand. voor het crushen van ijskblokjes volg je de instructie in dit recept. Roer de ingrediënten voor dit cocktail recept goed door elkaar en geniet vervolgens van de Caipiroska cocktail met vodka en limoen.

ak een glas (tumbler) en doe de suiker erin. Snijd de limoen en stop deze in het glas bij de suiker. Stamp de limoen met de suiker in het glas. Vul het glas met crushed ijs en doe de vodka erbij. Roeren en serveren met een limoentj

Categorieën: Cocktail

1 reactie

Katja · januari 31, 2013 op 6:25 pm

Tip: Doe er ook nog een laag aardbeiensap bij of verse aardbeien. Mijn favoriet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *