Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Champagne cocktail met grapefruit en kruidenbitter

Ingredienten: - dit cocktail recept is 532 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

De feestdagen komen er weer aan: de perfecte gelegenheid voor het mixen van lekkere cocktails. Traditiegetrouw elk jaar rond de feestdagen een cocktail recept met champagne op cocktail-maken.nl. Hierbij een heerlijke champagne cocktail met kruidenbitter, grapefruit en uiteraard champagne.

Champagne cocktail ingredienten

  • 1 fles champagne
  • 2 grapefruits
  • bosje verse basilicum
  • poedersuiker
  • Angostura kruidenbitter
  • saté prikker

Champagne cocktail maken

Het leuke aan deze champagne cocktail is dat je je gasten eigenlijk hun eigen cocktail laat maken. Je serveert namelijk de champagne in champagne glazen met in het glas een ijsblokje met daarin de smaken voor een lekkere cocktail. Begin wel een dag eerder met de voorbereidingen, de ijsblokjes voor deze champagne cocktail moeten namelijk eerst bevriezen.

Om te beginnen neem je een diepe kom. Pers hierin de grapefruits en voeg vervolgens een paar takjes basilicum toe. Laat het grapefruit/basilicum mengsel een kwartiertje staan en maak het vervolgens op smaak met wat poedersuiker. Voeg vervolgens een klein scheutje kruidenbitter toe. Verdeel het cocktail mengsel nu in ijsblokjesvormen en zet het weg in de diepvries. Als het cocktail mengsel wat stijf is geworden (ongeveer 30 minuten) in elk cocktail-ijs-blokje een saté prikker zetten. Zet de ijsblokjes voor de champagne cocktail nu weer in de dieprvries.

Doe nu in hoge champagne glazen een stokje met daarin het ijs-cocktail-blokje. Schenk de glazen vervolgens vol met champagne en serveer de champagne cocktail. Door het blokje eerder uit het glas te halen zal de smaak minder zijn. Wijs je gasten hierop, zo heeft iedereen de champagne cocktail die hij of zij lekker vindt!

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!