Amaretto drink ik zelf vaak na een heerlijk diner. Kopje koffie, glaasje amaretto en een sigaar chocolade boontje. De drank Amaretto wordt gemaakt van de pitten van amandelen in combinatie met smaakmakers als kruiden zoals vanille. Hieronder een heerlijk cocktail recept met Amaretto.
Ingrediënten voor deze cocktail

  • Amaretto
  • Citroensap
  • Suikersiropp
  • Eiwit
  • Angostura Bitter

Zo maak je deze cocktail
De Amaretto Sour cocktail is een erg lekkere cocktail met een zoetzure afdronk. Met de schuimige bovenlaag ziet deze cocktail er ook nog eens feestelijk uit. Minpunt van deze cocktail is dat je er wat langer werk mee hebt. Vooral het klaarzetten van het benodigde eiwit is een vervelend klusje.
Voor het eiwit in deze cocktail neem je een heel ei. Scheid het wit van de dooier en doe het in een bakje. Roer het rustig door zodat het eiwit los wordt. Schep er vier theelepels van in een shaker. Doe er een stuk of wit ijsklontjes bij en schenk daarna 2 borrelglazen Amaretto bij. Vervolgens anderhalf borrelglas citroensap en 3 theelepels Bitters. Nu de cocktail afmaken met een half borrelglas suikersiroop en kort shaken.
Schenk de cocktail door een strainer in een in cocktailglas met daarin twee ijsblokjes en klaar is je cocktail! Amaretto kun je dus ook prima in een cocktail gebruiken!

Categorieën: Cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *