Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Cocktail met Amaretto & Bitters – Amaretto Sour

Ingredienten: | - dit cocktail recept is 4.224 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Amaretto drink ik zelf vaak na een heerlijk diner. Kopje koffie, glaasje amaretto en een sigaar chocolade boontje. De drank Amaretto wordt gemaakt van de pitten van amandelen in combinatie met smaakmakers als kruiden zoals vanille. Hieronder een heerlijk cocktail recept met Amaretto.
Ingrediƫnten voor deze cocktail

  • Amaretto
  • Citroensap
  • Suikersiropp
  • Eiwit
  • Angostura Bitter

Zo maak je deze cocktail
De Amaretto Sour cocktail is een erg lekkere cocktail met een zoetzure afdronk. Met de schuimige bovenlaag ziet deze cocktail er ook nog eens feestelijk uit. Minpunt van deze cocktail is dat je er wat langer werk mee hebt. Vooral het klaarzetten van het benodigde eiwit is een vervelend klusje.
Voor het eiwit in deze cocktail neem je een heel ei. Scheid het wit van de dooier en doe het in een bakje. Roer het rustig door zodat het eiwit los wordt. Schep er vier theelepels van in een shaker. Doe er een stuk of wit ijsklontjes bij en schenk daarna 2 borrelglazen Amaretto bij. Vervolgens anderhalf borrelglas citroensap en 3 theelepels Bitters. Nu de cocktail afmaken met een half borrelglas suikersiroop en kort shaken.
Schenk de cocktail door een strainer in een in cocktailglas met daarin twee ijsblokjes en klaar is je cocktail! Amaretto kun je dus ook prima in een cocktail gebruiken!

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!