Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Cocktail met Amaretto – De Amaretto Sour Cocktail

Ingredienten: - dit cocktail recept is 1.293 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Sour is het Engelse woord voor zuur. Veel cocktails hebben die smaak in zich door toevoeging van bijvoorbeeld citroen of limoen. Denk bijvoorbeeld aan de Whiskey Sour cocktail waarin citroen met Whiskey gemengd wordt. Een variant op de Whiskey Sour cocktail die ook bij vrouwen in de smaak kan vallen is de Amaretto Sour cocktail. Ook met citroen maar daarnaast met Amaretto in plaats van Whiskey.

Ingrediƫnten voor deze cocktail

  • Amaretto
  • Eiwit
  • Citroen
  • Suikersiroop

Deze Amaretto cocktail maken

Het recept voor de Ameretto Sour cocktail is redelijk eenvoudig. Alleen het ei-wit splitsen is even een klusje. Neem een heel ei, breek het, en splits de dooier van het ei-wit door deze steeds van de
ene helft van het ei naar de andere helft te verplaatsen. Zet een bakje klaar waarboven je deze handeling uitvoert zodat het ei-wit in het bakje valt en de dooier in het ei blijft.

Neem nu je favoriete cocktail shaker en schenk hier twee gelijke delen citroensap en suikersiroop in, gebruik 1 borrelglaasje voor 1 cocktail. Vervolg het recept door het toevoegen van ruim 1 glas Amaretto aan het citroen en suiker mengsel in de shaker. Schenk vervolgens de helft van het eiwit van 1 ei toe aan de cocktail en shake goed gedurende een paar minuten.

Schenk de cocktail vervolgens in een mooi glas, bijvoorbeeld een Whiskey glas. Doe er wat ijs bij en garneer de cocktail met een partje citroen. Proost en geniet van deze heerlijke cocktail die je met dit gemakkelijke recept snel klaar kunt maken.

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!