De ‘Sex on the beach’ cocktail heeft niets te maken met de jaren 90 hit van T-Spoon met dezelfde titel. Waar de naam van deze cocktail dan wel vandaag komt heb ik helaas niet kunnen ontdekken. Hierbij het cocktail recept voor deze cocktail met vodka zodat je zelf een lekkere Sex on the beach cocktail kunt maken!

Ingrediënten voor deze cocktail

  • Vodka
  • Cranberrysap
  • Sinaasappelsap
  • Peach Tree (perzik likeur)
  • IJsklontjes

Sex on the beach cocktails maken met dit recept

Het bijzondere van deze cocktail is dat je hem niet in een cocktail shaker klaarmaakt. Deze cocktail wordt, net zoals de Martini cocktail van James Bond, on the rocks bereid. Dit betekent dat je de vodka en andere drank over de ijsklontjes in een longdrink glas bereid.
De verhoudingen van dit cocktail recept zijn erg eenvoudig. Je hebt van elke van de dranken namelijk anderhalf borrelglas (oftewel 30ml) nodig. Neem allereerst een longdrink glas en Doe hier 4 of 5 ijsklontjes in. Schenk nu achtereenvolgens anderhalf borrelglas vodka, peach tree (dat is een heldere likeur gemaakt van perziken), anderhalf borrelglas glas sinaasappelsap en uiteindelijk anderhalf borrelglas cranberrysap over de ijsklontjes heen. Roer met een cocktail stamper of een lange theelepel de drank goed door en je Sex on the beach cocktail is klaar.
Heerlijk op een zomerse dag in je achtertuin maar ook prima te doen op je lokale strand!
sex-on-the-beach-cocktail-maken vodka


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *