Cocktails heb je in vele soorten en maten. De ene cocktail is geschikt om af en toe te drinken terwijl de andere cocktail juist uitnodigt tot het vaker nuttigen van het drankje. Een cocktail die lekker wegdrinkt en die je graag vaker zou drinken is de Esquire cocktail.

Het recept voor de Esquire cocktail vind je vandaag op cocktail-maken.nl. De Esquire cocktail is een cocktail met Whiskey. En dat is leuk, want cocktails met Whiskey zijn er niet zoveel en daarnaast vind ik persoonlijk pure Whiskey niet super om te drinken. Twee vliegen in een klap dus: een lekkere cocktail die mijn voorraadje whiskey aanspreekt die anders niet opkomt.

Ingrediënten voor deze cocktail

  • whiskey
  • Grand Marnier
  • sinaasappelsap
  • 1 citroen
  • angostura bitters

Een Esquire cocktail maken

Neem om te beginnen een citrus-pers en pers de citroen uit. Doe hetzelfde met een sinaasappel, voor lekker vers sinaasappelsap. Ook kun je sinaasappelsap uit een pak gebruiken voor deze cocktail. Pak nu een cocktail-shaker en doe hier twee theelepels sinaasappelsap in. Voeg nu een theelepel citroensap toe en doe een paar ijsklontjes bij de sappen.

De volgende stap in het maken van deze cocktail is het toevoegen van de alcohol. Doe een borrelglas whiskey bij het ijs en het sap en voeg dan een half borrelglas Grand Marnier toe. Maak de cocktail af met een scheutje Angostura Bitter siroop. Shake de cocktail goed en schenk hem door een strainer in een gekoeld cocktail-glas. Eventueel kun je de cocktail na het maken garneren met een schijfje sinaasappel of citroen.

Bij deze dus het cocktail recept voor het maken van een cocktail met Whiskey. Heb je zelf lekkere cocktail recepten? Laat het ons dan weten via onze nieuwe Facebook pagina over cocktails.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *