Een Daiquiri cocktail kun je op veel manieren maken, er zijn veel cocktail recepten op basis van deze cocktail namelijk. Zo kun je een variant van de klassieke cocktail maken op basis van aardbeien maar ook kun je een Daiquiri cocktail maken met Blue Curaçao. Deze cocktail noem je uiteraard een Blue Daiquiri en vanwege het ijs in de cocktail wordt de volledige naam van de cocktail de Frozen Blue Daiquiri.

Ingrediënten voor dit cocktail recept

  • Blue Curaçao
  • Witte rum
  • IJsklontjes
  • 1 Limoen

Een Frozen Blue Daiquiri cocktail maken

Een Frozen Blue Daiquiri heeft zijn naam mede te danken aan het fijngemalen ijs in deze cocktail. Nu kun je natuurlijk ijs fijnmalen met een blender; leuker is echter het maken van ijs gruis met een oude theedoek. Doe hiervoor een aantal ijsklontjes in een theedoek en sla deze een aantal keren flink hard tegen je aanrecht. Vouw de handdoek open en je hebt het perfect ijsgruis voor een Frozen Blue Daiquiri Cocktail. Deze manier van ijsgruis maken is trouwens op eigen risico ;).

Neem nu een cocktail glas en schenk hier een borrelglas (60ML) witte rum in. Pers hier het sap van een halve limoen bij en roer de cocktail ingrediënten kort door elkaar. Nu is het tijdje voor de Blue Curaçao in deze cocktail. Schenk een klein scheutje, ongeveer een kwart borrelglas, bij de witte rum en de limoen en roer de cocktail weer even kort door. Vul het glas nu tot net onder de rand met ijsgruis en serveer de cocktail met een schijfje limoen op de rand van het glas.

Of Hemmingway, de uitvinder van de originele Daiquiri cocktail, deze Frozen Blue Daiquiri ook lekker zou hebben gevonden is uiteraard niet bekend. Wel is deze cocktail een erg kleurrijke cocktail die hoge ogen zal gooien op je cocktail-party! Proost!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *