CocktailEen cocktail is een mengsel van minimaal twee maar vaak meerdere dranken. De basis van een cocktail is meestal een alcoholische drank. Een cocktail wordt vaak als aperitief gedronken maar ook op het terras of in de disco zie je vaak mensen een cocktail drinken! Cocktails zijn er in vele soorten en maten: kleurrijk, met alcohol, zonder alcohol, met ijsblokjes of met vers fruit.

De basis van een cocktail is dus een alcoholische drank. Dranken die je vaak terug vindt in een cocktail zijn bijvoorbeeld Gin, Vodka, Martini of Rum. Daarnaast wordt een cocktail vaak gemengd met non-alcoholische dranken als sinaasappelsap, spa rood of suikersiroop.

De geschiedenis van de cocktail

De oorsprong van de naam ‘cocktail’ ligt in de 18e eeuw. De naam cock-tailed werd toen gebruikt om een niet zuiver raspaard aan te duiden. Omdat een cocktail een gemixed drankje is, wat dus niet zuiver is, ging men de naam cocktail al snel gebruiken om deze drankjes te benoemen. Het mixen van verschillende drankjes tot een cocktail is al veel ouder: de Bloody Mary cocktail werd bijvoorbeeld al gemaakt rond 1600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *