Cocktails zonder alcohol zijn erg geschikt voor vele gelegenheden. Vooral feestelijke avonden waar de kinderen ook deel van uit maken worden nog leuker met een of twee lekkere cocktails zonder alcohol. Hierbij een lekker recept voor een alcoholvrije cocktail op basis van sinaasappelsap en grapefruitsap. Deze cocktail heet heel toepasselijk de Pink Pelican cocktail.

Ingrediënten voor deze cocktail

  • Sinaasappelsap
  • Grapefruitsap
  • Citroensap
  • Grenadinesiroop
  • Limoensap

Deze cocktail zonder alcohol maken

Het leuke van een alcoholvrije cocktail is dat je natuurlijk gemakkelijk de smaken kunt beïnvloeden door meer, of juist minder, van een bepaald ingrediënt kunt toevoegen. Dat geldt ook voor dit recept, probeer gerust hoe de smaak veranderd als je meer of minder van een bepaald ingrediënt toevoegt.

Neem om te beginnen een cocktail-shaker en schenk hier 10cl sinaasappelsap en 6cl grapefruitsap in. Roer deze beide even goed dooreen voeg daarna 2 cl grenadine siroop toe aan de cocktail. Pers nu een citroen uit en schenk het sap in een glas. Doe hetzelfde met een limoen. Schenk nu een klein scheutje citroensap bij de cocktail en voeg ook 2cl limoensap toe. Roer de cocktail goed door en neem een klein slokje op te proeven. Is de smaak van de cocktail niet in balans voeg dan wat extra zoet of juist zuur toe.

Serveer de cocktail on the rocks (met ijsklontjes dus) en een rietje in een hoog cocktailglas. Eventueel kun je ter decoratie een schijfje limoen op de rand van het glas doen. Heb jij zelf lekkere cocktailrecepten zonder alcohol? Laat dan wat van je weten via de reacties onder dit cocktail recept.


1 reactie

Pjotr · mei 16, 2014 op 10:01 pm

Ook lekker is grenadine met redbull. simpel en lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *