Champagne is een bubbelend drankje dat veelal met de feestdagen gedronken wordt. Met champagne kun je heerlijke cocktails maken. Dat komt goed uit want veel mensen vinden champagne puur helemaal niet lekker. In dit cocktail recept met champagne wordt de drank gemixt met kruidenbitter en Dubonnet. Een heerlijke cocktail en een prima alternatief voor gewone champagne.

Ingrediënten voor deze cocktail

  • Dubonnet
  • Angostura kruidenbitter
  • suikerklontjes
  • Sinaasappelschil
  • Champagne

Deze champagne cocktail maken

Neem om te beginnen een champagne glas en schenk hier een bodem Dubonnet in. Dubonnet is een zoet drankje op basis van wijn en kruiden, dat mixt natuurlijk prima met champagne. Laat vervolgens voorzichtig een ijsklontje zakken in de dubonnet en voeg nu twee kleine scheutjes Angostura kruidenbitter toe.

Vul het glas nu tot net onder de rand met gekoelde champagne. Niet roeren, het suikerklontje moet rustig zijn zoetheid afgeven aan deze cocktail. Garneer het glas tenslotte met een stuk sinaasappelschil. Snij dit zo af dat je een mooie krul hebt. Dit kan bijvoorbeeld met een dunschillertje. Serveer de cocktail bij een heerlijk diner of tijdens de late uurtjes in de komende feestdagen.

Heb jij zelf lekkere cocktail recepten met champagne? Laat dan wat van je weten via de reacties onder dit cocktail recept.


1 reactie

George Gough · juni 3, 2013 op 1:41 pm

Hoihoi,

leuke site, ik zie in de omschrijving van deze cocktail: Laat vervolgens voorzichtig een ijsklontje zakken in de dubonnet en voeg nu twee kleine scheutjes Angostura kruidenbitter toe….. het woord ijsklontje hoort echter suikerklontje te zijn. zie ook ingredienten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *