Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

De Alfonso cocktail met Champagne

Ingredienten: | | - dit cocktail recept is 898 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Champagne is een bubbelend drankje dat veelal met de feestdagen gedronken wordt. Met champagne kun je heerlijke cocktails maken. Dat komt goed uit want veel mensen vinden champagne puur helemaal niet lekker. In dit cocktail recept met champagne wordt de drank gemixt met kruidenbitter en Dubonnet. Een heerlijke cocktail en een prima alternatief voor gewone champagne.

Ingrediƫnten voor deze cocktail

  • Dubonnet
  • Angostura kruidenbitter
  • suikerklontjes
  • Sinaasappelschil
  • Champagne

Deze champagne cocktail maken

Neem om te beginnen een champagne glas en schenk hier een bodem Dubonnet in. Dubonnet is een zoet drankje op basis van wijn en kruiden, dat mixt natuurlijk prima met champagne. Laat vervolgens voorzichtig een ijsklontje zakken in de dubonnet en voeg nu twee kleine scheutjes Angostura kruidenbitter toe.

Vul het glas nu tot net onder de rand met gekoelde champagne. Niet roeren, het suikerklontje moet rustig zijn zoetheid afgeven aan deze cocktail. Garneer het glas tenslotte met een stuk sinaasappelschil. Snij dit zo af dat je een mooie krul hebt. Dit kan bijvoorbeeld met een dunschillertje. Serveer de cocktail bij een heerlijk diner of tijdens de late uurtjes in de komende feestdagen.

Heb jij zelf lekkere cocktail recepten met champagne? Laat dan wat van je weten via de reacties onder dit cocktail recept.

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!

Geplaatst door: George Gough

Hoihoi,

leuke site, ik zie in de omschrijving van deze cocktail: Laat vervolgens voorzichtig een ijsklontje zakken in de dubonnet en voeg nu twee kleine scheutjes Angostura kruidenbitter toe….. het woord ijsklontje hoort echter suikerklontje te zijn. zie ook ingredienten