Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

De Singapore sling cocktail met gin: een echte klassieker!

Ingredienten: | - dit cocktail recept is 5.886 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

De Singapore Sling cocktail werd voor het eerst gemaakt ergens aan het begin van de 20e eeuw in het Raffles hotel in Singapore. Het recept voor deze cocktail ging vervolgens verloren maar na de tweede wereldoorlog werd, op basis van verhalen en herinneringen, de cocktail opnieuw gemaakt. Nog steeds is de Singapore Sling cocktail een verplicht nummer mocht je ooit in Singapore komen. Gaat dat niet lukken dan kun je hem thuis ook klaarmaken met behulp van dit recept!
Ingrediƫnten voor dit cocktail recept

  • Gig
  • Kersenlikeur
  • Poedersuiker
  • Spa rood
  • IJsblokjes
  • En limoen

Zo maak je een Singapore Sling cocktail
Pers allereerst de limoen en schenk het sap daarna in een cocktail glas. Schep een theelepeltje poedersuiker bij het limoensap en roer net zolang tot alle poedersuiker is opgelost. Voeg daarna twee borrelglaasjes Gin en een half borrelglas kersenlikeur toe. Doe daarna twee ijsblokjes in het glas en vul het vervolgens tot net onder rand met spa rood. Ter garnering kun je een kers of een schijf ananas op het cocktail glas schuiven.
Dit is trouwens de simpele variant van een Singepore Sling cocktail. Als ik binnenkort zin heb zal ik het recept voor de uitgebreidere variant van deze cocktail op cocktail-maken.nl zetten! Voor nu: proost met deze heerlijke Singapore Sling cocktail!

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!