Australië associeer je niet direct met een lekkere cocktail. Toch zijn ook Down Under de nodige smakelijke cocktails bedacht. Een van de populairdere cocktails uit Australië is de Australian Gold. Deze cocktail dankt zijn naam aan een van de basis ingrediënten, Gold Rum. Daarnaast heb je voor dit cocktail recept ook Mango likeur en Galliano likeur nodig.

Ingrediënten voor de Australian Gold cocktail

Deze cocktail maken

Het bijzondere aan een Australian Gold cocktail is het feit dat je deze cocktail niet hoeft te shaken. Je kunt de verschillende ingrediënten in een glas schenken en in principe ben je dan klaar. Je kunt eventueel nog kort roeren maar door het toevoegen van de verschillende dranken wordt de cocktail automatisch op een lekkere manier gemixt.

Pak om te beginnen een cocktail glas. Doe hier een of twee ijsklontjes in en pak dan een borrelglas. Schenk één borrelglas bruine rum, één borrelglas mango likeur en tenslotte één borrelglas Galliano likeur over de ijsklontjes. Serveer de cocktail tenslotte met een schijfje sinaasappel. Je Australian Gold cocktail is nu klaar om op te drinken.

De Galliano likeur ken je waarschijnlijk niet. Deze likeur is afkomstig uit Italie en is de basis van een aantal andere cocktails. Binnenkort op cocktail-maken.nl nog een cocktail met deze likeur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *