Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Een Mai Tai Cocktail maken doe je zo!

Ingredienten: | | | - dit cocktail recept is 19.749 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Mai Tai betekent goed op Tahiti. Wat de Mai Tai cocktail verder met Tahiti te maken heeft weet ik niet, want volgens Wikipedia ligt de oorsprong van de Mai Tai aan de westkust van de VS, namelijk in Oakland. Maar goed, het cocktail recept voor een heerlijke Mai Tai cocktail vind je wel hier.

Ingrediƫnten voor een Mai Tai cocktail

  • IJsblokjes
  • Witte Rum
  • Bruine Rum
  • Cointreau
  • Suikersiroop
  • Citroensap
  • Verse Ananas
  • Amaretto
  • Munt

Een Mai Tai cocktail maken

Het recept voor een Mai Tai cocktail is best wel ingewikkeld. Even doorzetten voor een echte klassieker die je je gasten met een gerust gevoel voor kunt zetten.

Neem allereerst een cocktailshaker en vul die met ijsblokjes. Voeg daarna anderhalf borrelglas witte rum en drie borrelglazen bruine rum aan toe. Vervolg de Mai Tai cocktail nu met een half borrelglas Amaretto en gelijke hoeveelheden citroensap (het liefst vers), Cointreau en suikersiroop.

Maak de cocktail shaker dicht en shake de Mai Tai cocktail goed dooreen. Pak een longdrink-glas en schenk de cocktail door een strainer in het glas. Voeg een schijfje ananas toe en garneer de cocktail daarnaast met blaadjes verse munt. Maak de Mai Tai tenslotte af met een tweetal kapotgeslagen ijsklontjes.

De Mai Tai cocktail maken is met dit recept goed te doen en, zoals gezegd, voor een echte cocktail klassieker moet je wat moeite overhebben.

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!

Geplaatst door: josefine

De cocktails super, dat komt goed van pas, heel duidelijk en de toelichting heel leuk geschreven en informatief, deze site zal ik zeker vaak gebruiken!!!!

Geplaatst door: Katrien

Wat heeft een Mai Thai coctail, buiten het woord “good”, nu in werkelijkheid verder met Tahita te maken? Triest als je dit niet zou weten indien je een echte cocktailkenner zou zijn! Omdat een echte, originele Mai Thai wordt gemaakt met de echte Tahitaanse donkere rum, die naar de naam van z’n ontdekker is genoemd. In Kanchanaburi,beter bekend als de stad van de River Kwai, Thailand, kon men ons geen Mai Thai meer te drinken geven daar de originele, donkere, Tahitaanse fles rum leeg was en in de plaatselijke supermarkt(open 24 op 24) was deze uitzonderlijke drank uitverkocht en het was niet denkbaar dat men een andere donkere rum zou gebruiken voor zo’n goddelijke drank. Bij deze is het probleem opgelost en is het nu geweten wat Tahita daar nu heeft te maken.

Geplaatst door: Martijn

Ik snap je verhaal niet. Wat heeft de River Kwai nu te maken met Tahiti?

Geplaatst door: Meneer

Hey Katrien, mensen komen hier voor het recept niet per se de achtergrond informatie. Daarnaast mag je eerst wel eens de Nederlandse taal je eigen gaan maken voordat je iemand triest noemt. Je verhaal klopt voor geen kant. LOL

Geplaatst door: Sha

Hee Katrien

Ik vind het leuk dat je het er nog even bij vermeld heb.

Groetjes Sha