Cocktail recept om een Mojito cocktail te maken

De mojito, een heerlijke mexicaanse Cubaanse cocktail met verse munt en limoen, was mijn eerste kennismaking met de cocktail. 

De Mojito kenmerkt zich door een zoete smaak, die (uiteraard) afhankelijk is van de hoeveelheid witte rum die je toevoegt.

Al met al is de Mojito cocktail een heerlijke drankje voor een zomerse avond of tijdens een spannende film op de bank. Lees verder voor het hele recept om zo zelf een heerlijke Mojito cocktail te maken.

De ingredienten voor een Mojito

De ingrediënten om de beste verse en lekkerste Mojito maken. 

  • Verse munt
  • Limoen
  • Rum
  • Suikerwater
  • Spa rood
  • IJsblokjes

Zo maak je een Mojito:

Neem 2 grote glazen, zelf gebruik ik meestal longdrink glazen. Snij de limoen in vieren. 

Doe in elk glas 2 kwarten van de limoen en voeg aan elk glas de blaadjes toe van twee takjes munt. Stamp nu de munt en limoen goed fijn. 

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vijzel, de achterkant van een houten lepel kan echter ook. 

Het gaat er vooral om dat het sap uit de limoen zich goed vermengt met de muntblaadjes. Die ingrediënten geven de Mojito cocktail namelijk een heerlijke smaak.

Vul vervolgens het glas met ijs en voeg daarna 1 borrelglaasje rum en iets minder dan 1 borrelglaasje suikerwater toe. Vul het glas uiteindelijk tot net onder de rand met spa rood. 

Goed roeren, twee rietjes erbij en genieten maar. Als je liever een sterke Mojito maakt kun je een beetje spelen met de hoeveelheid witte rum en de hoeveelheid suikersiroop. 

Hoe meer rum hoe pittiger je de cocktail maakt, hoe meer suiker, hoe zoeter deze is. Als je tijdens het maken van deze cocktail twee aparte glazen gebruikt is het goed mogelijk om twee verschillend smakende Mojito cocktails te maken!

Categorieën: Cocktail

12 reacties

Jenita · oktober 27, 2011 op 10:02 pm

Dit jaar ben ik in Cuba geweest, daar doen ze hele takjes munt met de rum limoen en ijs in het glas met onderin een dikke laag suiker; was heerlijk!!!!

marten weidgraaf · januari 11, 2012 op 6:04 pm

je kunt ook het suiker water en spa rood vervangen met 7 up das ook heerlijk hahaha

Trudy · augustus 10, 2013 op 2:27 pm

een mojito is geen mexicaanse cocktail maar een cubaanse!!!

    Martijn · augustus 10, 2013 op 4:21 pm

    En je hebt helemaal gelijk. Dit Mojito cocktail recept is een van de meest gelezen recepten op mijn site, maar nog niemand heeft me op deze fout gewezen 🙂 dankjewel!

wilfina · april 8, 2014 op 10:45 pm

Haftelijk dank voor het mojitorecept…we genoten ervan deze agelopen 3 maandjes in tenerife echter zonder de inhoud ervan te beseffen..een man mag eten zonder de inhoud te weten=Vlaams gezegde”

wilfina · april 8, 2014 op 10:49 pm

Hartelik dank voor de recepten..eens geproefd deze winter op n Tenerifes terrasje..steeds geproefd

Pjotr · mei 16, 2014 op 10:04 pm

Neem rietsuiker, extra lekkere smaak, en probeer ook eens cava in plaats van water

Svennos · augustus 6, 2014 op 3:04 am

Ik maak hem zelf bijna op dezelfde wijze. Eigenlijk naar het originele recept van Bacardi. Alleen voeg ik er dus ook suikersiroop aan toe (wat je makkelijk zelf kan maken) en nadat ik de limoen en de munt heb toegevoegd strooi ik daar wat grove rietsuiker over en muddle dat goed in elkaar zodat het limoensap vrijkomt en de rietsuiker opneemt. Vervolgens na het crushed ice, de rum en de spa rood erin ng een goede laag crushed ice en bij het rietje een goede top van de muntblaadjes daarbij zodat je bij je eerste slok gelijk een goede muntsmaak te pakken hebt. En… door die losse rietsuikers die dan inmiddels op de bodem ligt en je opzuigt krijg je stukjes suiker naar binnen samen met de rest. Gegarandeerd genieten! :p

Marciano · augustus 9, 2014 op 4:27 pm

Je begint als alle eerste met twee scheppen rietsuiker. Daarna een half limoen persen en roeren met een barlepel, zodat de suiker iets wat word opgenomen door de limoensap. Vervolgens pak je muntblaadjes die je met je nagel eraf haalt. Niet trekken of scheuren. Na 6 a 7 blaadjes in je glas hebben gestopt. Gebruik je een stamper om de munt, limoensap en suiker goed te mengen. Vervolgens een klein schepje crushes ice. En daarna een borrelmaatje of meer (hangt ervan af al je van sterk houdt of niet) rum erbij. Dan roer je alles nog ff 1 keer met een barlepel. Gooi een flinke schep crushed ijs bij. En daarna een beetje spa rood. Nog 1 keer roeren. En klaar. Mojito op zn best.

Smits Theo · juni 11, 2015 op 8:03 pm

Hallo Mijnheer
ik heb een vraagje al ik
mojito maken moet men die schellen van die citroen af snijden of mogen die aan laten

Grill eens een lamskotelet op de barbecue! | BBQ Recepten - De lekkerste barbecue recepten voor een geslaagde barbecue! · september 10, 2009 op 6:33 pm

[…] de ingredienten goed in het vlees kunnen trekken. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld een lekkere mojito cocktail klaarmaken! Rooster nu de lamskoteletjes boven de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Vergeet […]

Mojito cocktail met Jilz! | Cocktail Maken · september 14, 2009 op 11:58 am

[…] eerder vond je op deze site een recept voor de Mojito cocktail, een heerlijke mix op basis van rum en limoen. Toen ik gisteren een Mojito klaar wilde maken en tot […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *