Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Cocktail recept om een Mojito cocktail te maken

Ingredienten: | - dit cocktail recept is 57.548 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

De mojito, een heerlijke mexicaanse Cubaanse cocktail met verse munt en limoen, was mijn eerste kennismaking met de cocktail. De Mojito kenmerkt zich door een zoete smaak, die (uiteraard) afhankelijk is van de hoeveelheid witte rum die je toevoegt.

Al met al is de Mojito cocktail een heerlijke drankje voor een zomerse avond of tijdens een spannende film op de bank. Lees verder voor het hele recept om zo zelf een heerlijke Mojito cocktail te maken.

De ingredienten voor een Mojito

  • Verse munt
  • Limoen
  • Rum
  • Suikerwater
  • Spa rood
  • IJsblokjes

Zo maak je een Mojito:
Neem 2 grote glazen, zelf gebruik ik meestal longdrink glazen. Snij de limoen in vieren. Doe in elk glas 2 kwarten van de limoen en voeg aan elk glas de blaadjes toe van twee takjes munt. Stamp nu de munt en limoen goed fijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vijzel, de achterkant van een houten lepel kan echter ook. Het gaat er vooral om dat het sap uit de limoen zich goed vermengt met de muntblaadjes. Die ingrediƫnten geven de Mojito cocktail namelijk een heerlijke smaak.

Vul vervolgens het glas met ijs en voeg daarna 1 borrelglaasje rum en iets minder dan 1 borrelglaasje suikerwater toe. Vul het glas uiteindelijk tot net onder de rand met spa rood. Goed roeren, twee rietjes erbij en genieten maar. Als je liever een sterke Mojito maakt kun je een beetje spelen met de hoeveelheid witte rum en de hoeveelheid suikersiroop. Hoe meer rum hoe pittiger je de cocktail maakt, hoe meer suiker, hoe zoeter deze is. Als je tijdens het maken van deze cocktail twee aparte glazen gebruikt is het goed mogelijk om twee verschillend smakende Mojito cocktails te maken!

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!

Geplaatst door: Mojito cocktail met Jilz! | Cocktail Maken

[...] eerder vond je op deze site een recept voor de Mojito cocktail, een heerlijke mix op basis van rum en limoen. Toen ik gisteren een Mojito klaar wilde maken en tot [...]

Geplaatst door: Jenita

Dit jaar ben ik in Cuba geweest, daar doen ze hele takjes munt met de rum limoen en ijs in het glas met onderin een dikke laag suiker; was heerlijk!!!!

Geplaatst door: marten weidgraaf

je kunt ook het suiker water en spa rood vervangen met 7 up das ook heerlijk hahaha

Geplaatst door: Trudy

een mojito is geen mexicaanse cocktail maar een cubaanse!!!

Geplaatst door: Martijn

En je hebt helemaal gelijk. Dit Mojito cocktail recept is een van de meest gelezen recepten op mijn site, maar nog niemand heeft me op deze fout gewezen :) dankjewel!

Geplaatst door: wilfina

Haftelijk dank voor het mojitorecept…we genoten ervan deze agelopen 3 maandjes in tenerife echter zonder de inhoud ervan te beseffen..een man mag eten zonder de inhoud te weten=Vlaams gezegde”

Geplaatst door: wilfina

Hartelik dank voor de recepten..eens geproefd deze winter op n Tenerifes terrasje..steeds geproefd

Geplaatst door: Pjotr

Neem rietsuiker, extra lekkere smaak, en probeer ook eens cava in plaats van water