Cocktail

Een Australian Gold cocktail met rum maken

Australië associeer je niet direct met een lekkere cocktail. Toch zijn ook Down Under de nodige smakelijke cocktails bedacht. Een van de populairdere cocktails uit Australië is de Australian Gold. Deze cocktail dankt zijn naam aan een van de basis ingrediënten, Gold Rum. Daarnaast heb je voor dit cocktail recept ook Mango likeur en Galliano likeur nodig. (meer…)

Door Martijn, geleden
Cocktail

Bahama Mama cocktail met drie soorten rum

De Bahama Mama is een heerlijke cocktail die je maakt met drie soorten rum. Een van die soorten is Bacardi 151 rum, een rumsoort met maar liefst 75% alcohol. Vanwege dat hoge alcoholgehalte in deze rum wordt hij in Nederland maar zelden aangeboden bij de slijter. Maar deze cocktail smaakt ook lekker zonder deze rum, met is natuurlijk wel lekkerder! (meer…)

Door Martijn, geleden
Cocktail

Een cocktail recept met rum: de Rum Collins

Ook bij cocktails geldt voor mij vaak de regel dat eenvoud garant staat voor een prima smaak! Dat geldt zeker ook voor dit cocktail recept wat ik afgelopen weekend heb klaargemaakt. Simpel klaar te maken en op basis van ingrediënten die in de meeste huishoudens waar cocktails gedronken worden terug te vinden zijn! (meer…)

Door Martijn, geleden
Cocktail

Pina Colado: de nationale cocktail van Puerto Rico

In 1954 bedacht een barman in San Juan de Pina Colada cocktail op basis van kokosmelk gemixt met rum en ananassap. Aangezien San Juan de hoofdstad is van Puerto Rico is de Pina Colada de nationale drank van dit land geworden. In dit cocktail recept lees je precies hoe je de lekkerste Pina Colada cocktail kunt maken. Met rum, ananassap en natuurlijk kokosmelk. (meer…)

Door Martijn, geleden