Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Pina Colado: de nationale cocktail van Puerto Rico

Ingredienten: | | | - dit cocktail recept is 13.090 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

In 1954 bedacht een barman in San Juan de Pina Colada cocktail op basis van kokosmelk gemixt met rum en ananassap. Aangezien San Juan de hoofdstad is van Puerto Rico is de Pina Colada de nationale drank van dit land geworden.

In dit cocktail recept lees je precies hoe je de lekkerste Pina Colada cocktail kunt maken. Met rum, ananassap en natuurlijk kokosmelk.

De ingrediƫnten voor een Pina Colada cocktail

  • Witte Rum
  • Bruine Rum
  • Ananassap
  • Kokosmelk
  • IJsblokjes

Een Pina Colada cocktail maken

Neem een maatbeker waar een staafmixer in past. Doe nu 1 deel bruine rum samen met 2 delen witte rum 3 delen ananassap en 2 delen kokosmelk in de maatbeker. Je kunt voor de goede verhouding een borrelglas gebruiken. Let dan wel even op de hoeveelheid drank die je gebruikt.

Maak je een (1) pina colada cocktail, gebruik dan voor een deel een half borrelglas, een half borrelglas bruine rum, 1 heel borrelglas witte rum, een borrelglas kokosmelk en tenslotte anderhalf borrelglas ananassap. Verdubbel de hoeveelheden als je twee cocktails gaat maken.

Voeg daarna in stukken gehakte ijsblokjes aan de dranken toe. Zet nu de staafmixer erin en mix net zolang tot een glad mengsel is ontstaan. Proef of de cocktail zoet genoeg is, eventueel kun je een Pina Colada cocktail zoeter maken door nog wat extra ananassap toe te voegen aan het drankje.

Serveer de pina colada in een long-drink glas wat je idealiter van te voeren gekoeld hebt bewaard. Ter garnering kun je een stukje ananas op de rand van het glas schuiven. Proost en geniet van deze heerlijke Pina Colada cocktail :)

Pina Colada Cocktail maken

Pina Colada Cocktail maken

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!

Geplaatst door: Wimpy

Een vergissing in jouw beschrijving, moet denk ik 1 deel bruine rum en 2 delen witte rum zijn, zo heb ik het tenminste elders gevonden. Nu mix je wit met wit.

Geplaatst door: Martijn

ik ga er even naar kijken.

Geplaatst door: Marlies

mjam

Geplaatst door: Cas

Wimpy heeft gelijk, wanneer pas je het aan? Met 13.000 views wordt dat wel tijd.

Geplaatst door: Cas

Ik heb hem net geprobeerd, vond hem niet zo zoet, in andere recepten gebruiken ze 2 cl suikerwater. Met 1 deel suikerwater wordt het al een stuk lekkerder. Suikerwater kun je zelf maken door 250 cl water aan de kook te brengen en er 250 gr suiker in op te lossen. Na afkoelen een scheutje wodka toevoegen om de houdbaarheid te vergroten.