In 1954 bedacht een barman in San Juan de Pina Colada cocktail op basis van kokosmelk gemixt met rum en ananassap. Aangezien San Juan de hoofdstad is van Puerto Rico is de Pina Colada de nationale drank van dit land geworden.

In dit cocktail recept lees je precies hoe je de lekkerste Pina Colada cocktail kunt maken. Met rum, ananassap en natuurlijk kokosmelk.

De ingrediënten voor een Pina Colada cocktail

  • Witte Rum
  • Bruine Rum
  • Ananassap
  • Kokosmelk
  • IJsblokjes

Een Pina Colada cocktail maken

Neem een maatbeker waar een staafmixer in past. Doe nu 1 deel bruine rum samen met 2 delen witte rum 3 delen ananassap en 2 delen kokosmelk in de maatbeker. Je kunt voor de goede verhouding een borrelglas gebruiken. Let dan wel even op de hoeveelheid drank die je gebruikt.

Maak je een (1) pina colada cocktail, gebruik dan voor een deel een half borrelglas, een half borrelglas bruine rum, 1 heel borrelglas witte rum, een borrelglas kokosmelk en tenslotte anderhalf borrelglas ananassap. Verdubbel de hoeveelheden als je twee cocktails gaat maken.

Voeg daarna in stukken gehakte ijsblokjes aan de dranken toe. Zet nu de staafmixer erin en mix net zolang tot een glad mengsel is ontstaan. Proef of de cocktail zoet genoeg is, eventueel kun je een Pina Colada cocktail zoeter maken door nog wat extra ananassap toe te voegen aan het drankje.

Serveer de pina colada in een long-drink glas wat je idealiter van te voeren gekoeld hebt bewaard. Ter garnering kun je een stukje ananas op de rand van het glas schuiven. Proost en geniet van deze heerlijke Pina Colada cocktail 🙂

Pina Colada Cocktail maken

Pina Colada Cocktail maken


5 reacties

Wimpy · juni 10, 2010 op 9:17 pm

Een vergissing in jouw beschrijving, moet denk ik 1 deel bruine rum en 2 delen witte rum zijn, zo heb ik het tenminste elders gevonden. Nu mix je wit met wit.

    Martijn · juni 11, 2010 op 9:43 am

    ik ga er even naar kijken.

Marlies · juli 1, 2010 op 11:58 am

mjam

Cas · augustus 7, 2013 op 9:37 pm

Wimpy heeft gelijk, wanneer pas je het aan? Met 13.000 views wordt dat wel tijd.

Cas · augustus 7, 2013 op 11:38 pm

Ik heb hem net geprobeerd, vond hem niet zo zoet, in andere recepten gebruiken ze 2 cl suikerwater. Met 1 deel suikerwater wordt het al een stuk lekkerder. Suikerwater kun je zelf maken door 250 cl water aan de kook te brengen en er 250 gr suiker in op te lossen. Na afkoelen een scheutje wodka toevoegen om de houdbaarheid te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *