Cocktail Maken De Lekkerste Cocktail Recepten

Cocktails maken | Cocktail recepten

De lekkerste cocktails maak je met deze recepten!

Cocktails maken Alle cocktails Cocktails per drank Wat is een cocktail Contact

Simpel en lekker: mix rum en cola tot een Rum-cola cocktail

Ingredienten: | | - dit cocktail recept is 4.721 x bekeken

Beoordeel dit recept

Om andere mensen te laten weten of dit cocktail recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Een lui avondje en daarom zin een simpele cocktail? Als je rum en een fles cola in huis hebt maak je in een handomdraai een prima drankje klaar dat overal ter wereld gedronken wordt. Het woord cocktail is eigenlijk niet van toepassing op deze mix. Toch hierbij het recept voor een rum cola cocktail.

Ingredienten voor deze cocktail

  • Rum (bruine, witte, dure, goedkope, maakt niet uit)
  • Cola
  • IJsklontjes
  • Eventueel een schijf citroen of limoen

Deze cocktail maken

Zoals gezegd is dit een eenvoudig klaar te maken cocktail. Om te beginnen pak je net zoveel longdrink glazen als dat je cocktails wilt. Schenk in elk longdrink glas ongeveer 2 vingers rum. Vul daarna het glas tot net onder de rand met cola. Voeg daarna wat ijsklontjes toe aan de cocktail. Schuif tenslotte een schijfje citroen of limoen op de rand van het glas. Daarna is het een kwestie van heerlijk genieten van een simpele, lekkere en goedkope cocktail. Proost!

Wil je trouwens niet je dure fles Gold rum opmaken aan deze cocktail? Neem dan goedkope witte rum, omdat je het drankje mixt proef je de rum niet echt terug. Zonde om daar dure rum aan te verspillen die puur of on the rocks beter tot zijn recht komt.

Meer lekkere cocktails maken? Bekijk onderstaande recepten!

Vragen of opmerkingen over dit cocktail recept?

Plaats hieronder vragen, opmerkingen of aanvullingen op het recept voor deze cocktail! Een regel: houd het aardig!

Geplaatst door: celestine matthijs

kun je het ook zonder rum maken?

Geplaatst door: mijn naam

Geplaatst door: celestine matthijs

kun je het ook zonder rum maken?

ja, je haalt de rum weg en neemt een glas cola. Voeg hier het ijs en de citroen aan toe en voila! een heerlijk glas cola

Geplaatst door: rumsey

Als je de rum wilt proeve doe je gewoon 1 of 2 vingers rum extra in.. en btw als je glas vult tot de rand met cola en je doet er dan ijsblokjes in loopt hem over.. eerst de klontjes dan de rum, cola en dan het schijfje fruit.. verspil je teminste je drank niet