Een lui avondje en daarom zin een simpele cocktail? Als je rum en een fles cola in huis hebt maak je in een handomdraai een prima drankje klaar dat overal ter wereld gedronken wordt. Het woord cocktail is eigenlijk niet van toepassing op deze mix. Toch hierbij het recept voor een rum cola cocktail.

Ingredienten voor deze cocktail

  • Rum (bruine, witte, dure, goedkope, maakt niet uit)
  • Cola
  • IJsklontjes
  • Eventueel een schijf citroen of limoen

Deze cocktail maken

Zoals gezegd is dit een eenvoudig klaar te maken cocktail. Om te beginnen pak je net zoveel longdrink glazen als dat je cocktails wilt. Schenk in elk longdrink glas ongeveer 2 vingers rum. Vul daarna het glas tot net onder de rand met cola. Voeg daarna wat ijsklontjes toe aan de cocktail. Schuif tenslotte een schijfje citroen of limoen op de rand van het glas. Daarna is het een kwestie van heerlijk genieten van een simpele, lekkere en goedkope cocktail. Proost!

Wil je trouwens niet je dure fles Gold rum opmaken aan deze cocktail? Neem dan goedkope witte rum, omdat je het drankje mixt proef je de rum niet echt terug. Zonde om daar dure rum aan te verspillen die puur of on the rocks beter tot zijn recht komt.


3 reacties

celestine matthijs · januari 11, 2014 op 10:50 am

kun je het ook zonder rum maken?

mijn naam · mei 5, 2014 op 4:18 pm

Geplaatst door: celestine matthijs

kun je het ook zonder rum maken?

ja, je haalt de rum weg en neemt een glas cola. Voeg hier het ijs en de citroen aan toe en voila! een heerlijk glas cola

rumsey · februari 5, 2015 op 4:21 pm

Als je de rum wilt proeve doe je gewoon 1 of 2 vingers rum extra in.. en btw als je glas vult tot de rand met cola en je doet er dan ijsblokjes in loopt hem over.. eerst de klontjes dan de rum, cola en dan het schijfje fruit.. verspil je teminste je drank niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *