Giuseppe Gonzalez is een bartender en cocktail expert pur-sang. Hij werkt in de Clover Club in New York en maakt daar de lekkerste cocktails. Een van de cocktail recepten die Gonzalez op zijn naam mag schrijven is de Trinidad Sour cocktail. Deze cocktail valt op door de grote hoeveel bittere smaken. Zo wordt citroensap en bitter gebruikt. Lees het hele cocktail recept voor deze zure cocktail hier.

Ingrediënten voor deze cocktail

  • Angostura Bitter
  • Citroensap
  • Rye Whiskey of Canadese Whiskey
  • Orgeat siroop
  • IJsklontjes

Deze cocktail maken

Om een Trinidad Sour cocktail te maken heb je wel bijzonder cocktail ingrediënten nodig. Zowel Rye whiskey als orgeat siroop zijn waarschijnlijk dranken die je niet standaard in huis hebt. Bij een goede drankenzaak kun je ze beide zeker kopen. Orgeat siroop kun je naast deze cocktail ook gebruiken in bijvoorbeeld een Mai Tai cocktail. Rye whiskey is een speciale Whiskey die gestookt wordt uit rogge. Deze sterke drank, met 51 procent alcohol, is on the rocks ook lekker. Daarnaast kun je met Rye Whiskey ook andere lekkere cocktails maken.

Voor een Trinidad Sour cocktail neem je allereerste een cocktail shaker. Doe hier een aantal ijsklontjes in en schenk er achtereenvolgens een deel van 30ml aan zowel Angostura bitter als orgeat siroop overheen. Voeg daarna 25ml aan vers citroensap toe en maak de cocktail af met een klein scheutje (15ml) Rye whiskey. Shake de ingredienten voor deze cocktail goed dooreen en schenk hem daarna door een strainer (zodat het ijs achterblijft) in een mooi cocktail-glas.

Heb jij meer lekkere cocktail recepten? Laat het ons dan weten door bijvoorbeeld onder dit cocktail recept te reageren. Ook voor tips en trucs op cocktail gebied mag je overigens reageren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *