Cosmopolitan cocktail

De Cosmopolitan cocktail wordt pas sinds het begin van de jaren 70 klaargemaakt. 

Eerst in het midwesten van de VS later pas in San Francisco en New York. Een mooie rode cocktail, dankzij het cranberry sap!

Ingrediënten voor de Cosmopolitan cocktail

Een kwaliteit Cosmopolitan cocktail wordt gemaakt met een goede wodka. Cointreau heeft van zichzelf een beetje een sinaasappelsmaak.

De Cointreau komt oorspronkelijk uit Frankrijk in omgeving Angers en bestaat uit 5 verschillende sinaasappels. 

  • Vodka
  • Cointreau
  • Verse limoen
  • Cranberry sap
  • IJsblokjes

Bereidingswijze Cosmopolitan Cocktail

Mix in een cocktailshaker 3 borrelglaasjes Vodka met 1 borrelglas cointreau, een borrelglas limoensap en een klein scheutje cranberry sap.

Voeg ijs aan de cocktail-shaker toe en schud het geheel goed dooreen! De Cosmopolitan cocktail moet mooi roze zijn, is hij te licht voeg dan een beetje extra cranberrysap toe.

Serveer de cocktail door een strainer in een cocktail glas. In sommige recepten wordt de cosmopolitan dubbel gestraind, ik weet niet waar dat nodig voor is, maar je kunt het altijd proberen!

Categorieën: Cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *